FILMOZOFIA "Lord of the Rings"

Qendra Kulturore & Filozofike “Akropoli i Ri”, Tiranë organizoi këtë fundjavë mbrëmjen filozofike. Filmozofia ka si synim gjetjen e kuptimeve filozofike tek filma që kanë tërhequr shikueshmërinë e njerëzve dhe analizën më të thellë të mesazheve që përcjellin

 "Lord of the Rings" është filmi i cili ne përzgjodhem. Një film i pasur me mesazhe filozofike. Tema kryesore e filmit është lufta midis mirës dhe e keqes. Filmi flet për sfidat që duhet të përballen heronjtë për të fituar luftën kundër forcave të errëta dhe të ndryshme. Në fund, mesazhi kryesor i filmit është se edhe nën rrethana të vështira, përseverimi dhe vendosmëria mund të shpëtojnë botën.

Interpretimi i mesazhit filozofik në kontekstin tonë "Lord of the Rings" është një film që ka arritur të frymëzojë dhe të ndryshojë shumë njerëz në mënyra të ndryshme. Mesazhi filozofik i filmit na inkurajon të luftojmë kundër padrejtësisë dhe shtypjes në jetën tonë të përditshme. Në një botë të ndryshme ku sfidat janë të shumta, porosia e filmit është ende relevante edhe sot.

.Filmat mund të na mësojnë shumë gjëra, të dimë nga vijmë, kush jemi dhe ku duam të shkojmë, duke u futur kështu në një udhëtim drejt njohjes së vetes tonë.

Ju mirëpresim në aktivitete të tjera.

Qendra Kulturore & Filozofike “Akropoli i Ri”.


  • Postuar më: 19 Prill, 2023