Aktivitetet e fundit
dsc0022

Klubi i Librit  ''AKROPOLI I RI''

dsc0030

Klubi i Librit  ''AKROPOLI I RI''

dsc0038

Klubi i Librit  ''AKROPOLI I RI''

dsc0008

Klubi i Librit ''Akropoli i Ri''

KLUBI I LIBRIT “AKROPOLI I RI”  (KULTURË) Qendra Filozofike dhe Kulturore Akropoli i Ri organizoi para pak ditësh takimin e rradhës të Klubit të Librit, i cili ishte i hapur për të gjithë libërdashësit. Ky aktivitet edukativ synon krijimin e një mardhënieje të gjallë mes librit dhe lexuesit. Programi filloi me një prezantim të shkurtët të Klubit të Librit dhe më pas u kryen prezantime nga anëtarët e Klubit të Librit, me tematika të frymëzuara nga libri ‘Bota e Sofies’ si: -Cikli i Heroit sipas Joseph Campbell -Filozofia dhe metafizika në linjën e mendimit: Platoni, Spinoza, Hegeli dhe Kirkegard. -Psikika e njeriut tek Frojdi dhe tek Jungu. Gjatë prezantimeve, pjesmarrësit dhe prezantuesit patën mundësinë të krijonin ura komunikimi, të vlefshme për të dyja palët. Të lexuarit nuk është një proçes teorik, por nëpërmjet fjalëve synon të praktikohet në përditshmëri, duke zgjeruar tek kushdo horizonte të reja. Praktikimi i mesazheve që na transmetojnë librat na mundëson të riformojmë mendjen tonë dhe të ndryshojmë jetët tona. Ju mirëpresim tek takimi i ardhshëm i Klubit të Librit Qendra Filozofike & Kulturore  Akropoli i Ri Postuar me: 2016-05-10 15:00:24

fot-tir-16-04-23-thevoiceofacropolis2-nr,fot-tir-16-04-23-thevoiceofacropolis2-nr,fot-tir-16-04-23-thevoiceofacropolis2-nr,fot-tir-16-04-23-thevoiceofacropolis2-nr,fot-tir-16-04-23-thevoiceofacropolis2-nr,fot-tir-16-04-23-thevoiceofacropolis2-nr,fot-tir-16-04-23-thevoiceofacropolis2-nr,fot-tir-16-04-23-thevoiceofacropolis2-nr

Voice of Acropolis 2

VOICE OF ACROPOLIS 2 (KULTURË) Pak ditë më parë, Qendra Filozofike dhe Kulturore ''Akropoli i Ri'' organizoi aktivitetin ‘Voice of Acropolis 2’.  Një aktivitet muzikor me qëllimin e gjetjes së talenteve të reja. Nëpërmes Muzikës, Humorit dhe Kreativitetit pjesëmarrësit arritën të argëtohen dhe të pasurojnë mbrëmjen e tyre me Art dhe Kulturë. Juria vendosi 3 vendet e para si mëposhtë: 1. Xhoana Çela 2. Blenda Kuçuku 3. Juela Qamili Akropoli i Ri kёrkon tё sjellё njё vizion tё ri kulture: njё kulturё me vlera praktike dhe tё gjalla, e cila nxit audiencёn e saj pёr tё transformuar dhe pёrmirёsuar vetveten. Praktikimi i vlerave njerёzore ёshtё bazamenti i njё kulture aktive dhe pjesёmarrёse, e cila nxjerr nё pah cilёsitё e çdo personi, zgjeron horizontin e mendjes dhe e hap qёnien njerёzore kundrejt tё gjitha shprehjeve shpirtёrore. Ju mirëpresim në aktivitete të tjera, Qendra Filozofike dhe Kulturore, Akropoli i Ri Postuar me: 2016-05-02 15:49:52 Akropoli i Ri

akropoliiri4,akropoliiri8,akropoliiri5,akropoliiri9

Informim i të rinjve shqiptarë mbi Qendrën Filozofike dhe Kulturore A.R.

PANAIRI I KARRIERËS: Më datë 7 Prill, Qendra Filozofike & Kulturore Akropoli i Ri ishte pjesëmarrëse në Panairin e Karrierës, që u zhvillua në Fakultetin e Ekonomisë, Universiteti i Tiranës. Ky aktivitet ishte një mundësi për përfaqësuesit e Akropolit të Ri që t’i prezantonin të rinjve pjesmarrjen në 3 sektorë pranë kësaj Qendre: -FILOZOFI: Praktika mësimore, kurse Filozofie dhe Psikologjie në mënyrën praktike, panele diskutimesh me tematika të ndryshme, mësime mbi artin e të komunikuarit, botime artikujsh filozofik, studime krahasuese mbi filozofitë etj.  -KULTURË: Aktivitete Artistike si klube muzikore, workshope artistike, vizita të ndryshme në muze dhe  ekspozita, konkurse poetike, mësime mbi fotografinë. Aktivitete Kulturore si klube leximi, dokumentarë të ndryshëm, teatre, konferenca, aktivitete prezantuese për traditat e ndryshme. Aktivitete Edukative si trajnime të ndihmës së parë, mbrëmje lojrash, udhëtime kulturore. Aktivitete Sportive si klube vetëmbrojtjeje të arteve marciale, ekskursione në natyrën Shqiptare, hiking, kampe verore.   -VULLNETARIZËM: Pastrime ekologjike, aktivitete argëtuese dhe formuese për fëmijët në nevojë, dhurime gjaku, fushata solidarizuese, workshope mbi rëndësinë e vullnetarizmit, sigurimi i ushqimeve dhe veshjeve për fëmijët në nevojë etj.  Besojmë se njeriu përmirësohet dhe zhvillohet nëpërmjet aktivizmit mendor dhe fizik sëbashku me të tjerët, përtej barrierave kulturore, ideologjike apo fizike. Sot më shumë se kurrë është e nevojshme pjesmarrja në këto tre sektorë, pasi përmes tyre synojmë të promovojmë një shoqëri me vlera, e aftë ta lërë botën më të mirë se ç’e gjeti.  Qendra Filozofike & Kulturore Akropoli i Ri Ju mirëpresim! Postuar me: 2016-04-13 18:30:05

Rreth Nesh
Akropoli i Ri është një Organizëm Ndërkombëtar Kulturor dhe Filozofik që gjëndet në mbi më shumë se 60 shtete dhe mbledh më shumë se 20.000 anëtarë aktivë,
ashtu si edhe qindra mijra miq të cilët shprehen në më tepër se 20 gjuhë të ndryshme dhe përfaqsojnë një gamë të gjërë prejardhjesh kombëtare, besimesh fetare dhe trashëgimish kulturore, duke përbërë një shembull të mrekullueshëm mirëkuptimi dhe bashkëjetese sociale.
Copyright © Akropoli i Ri - Albania 2016 Na kontaktoni Artikuj Aktivitete Me se Merremi Rreth Nesh Kreu